Beneficiile tratamentului folosind tehnica laserului dentar SmileWiser
- puțin invaziv
- reduce sângerarea fiind favorizată coagularea aproape instantanee
- nu necesită sutura
- nu necesită anestezie prin infiltratie sau cu gel decât in cantități reduse
- țesuturilor afectate se vor regenera repede
- prezinta siguranta crescuta atât în cazul copiilor cât și al adulților
- precizia este un atu al tratamentului cu laser
- riscul de infectie este redus
- nu necesita anestezie generala
- disconfort redus
- recuperare rapida a pacientului in urma interventiei

Laserul de diferite tipuri, a reprezentat o metodă de avangarda, la momentul lansării primelor aparate, acum mulți ani (aproximativ 30 de ani). Deja experiența si saltul tehnologic, au făcut accesibile aceste tehnologii, iar aplicațiile au ajuns si in domeniul stomatologic. Ajutandu-se de noua tehnologie incorporata în aceste aparate laser, medicul dentist folosește în practica curentă si are grijă ca dantura ta să fie impecabilă și să economisești și timp.
Laserul ajuta medicul stomatolog să execute unele manopere si tratamente care nu ar fi putut fi instrumentate în mod clasic, iar pacientul nu mai este nevoit să suporte dureri, sângerări şi mai multe şedinţe pentru a obține finalizarea tratamentelor cat mai repede si eficient.
Laserul dentar, folosește tehnica emulsiilor de lumină.
Intervențiile pretabile pentru folosirea laserului dentar sunt :
- identificarea cariilor dentare
- preparația canalelor dentare
- obturații dentare
- albire dentara
- detartraj
- tratarea bolii parodontale
- excizarea chisturilor, aftelor, leziunilor, tumorilor, etc
- gingivectomii si gingivoplastii
- regenerarea nervilor dentari
- biostimulare
- frenectomii
Intervențiile uzuale pentru copii si adulti folosind laserul dentar la noi în clinica KopfZeit
FRENECTOMIA
În cavitatea bucală sunt mai multe frenuri, acestea fiind plasate între buze și zona gingivală, dar și frenul limbii, plasat între limbă și planșeul bucal – în popor se spune despre el ca fiind o „ață ”. Aceasta „ață” este, de fapt, un țesut moale ce are o functie restrictiva, nedorita, în anumite mișcări pe care le facem cu limba sau cu buza.În cavitatea orală avem 2 tipuri de fren: unul lingual (cel care se află sub limbă) și unul labial (cel care se află sub buză). În general, frenectomiile pot fi indicate atât pentru frenul buzei superioare și inferioare, cât și pentru frenul lingual. Frenul poate sa devină o problema aceasta fiind cauza formării unui spațiu între incisivii centrali maxilari (dinții frontali). De asemenea, tot frenul poate fi o cauză a bolilor parodontale, atunci când este așezat prea aproape de marginea gingivală – provoacă recesiune gingivala (retragerea gingiilor).
GINGIVECTOMIA
Se adresează pacienților cu gingii crescute excesiv pe dinți, dinții aparand mult mai mici decât sunt și avand un aspect neplăcut. Procedura se va realiza cu ajutorul laserului dentar, într-un mod eficient și confortabil, conducând la rezultatul dorit foarte repede și fără sangerare.Gingivectomia realizată cu laserul dentar, nu implică niciun fel de sângerare, iar de multe ori este necesară utilizarea unei cantități mici de anstezic.In cadrul vizitei în cabinetul stomatologic, după consultația clinica și eventual radiologica, se poate realiza această procedură pe mai mulți dinți.
Funcție de cât de mulți dinți au fost tratați, este posibil să se recomande consumul alimentelor moi si se evită mâncărurile picante și băuturile acidulate.
BIOSTIMULAREA
Biostimularea laser este folosită în medicină încă din anii 1980, iar în stomatologie este utilizată pentru a grăbi vindecarea țesuturilor afectate în timpul diverselor tratamente și pentru a reduce durerea.
Biostimularea este tratamentul prin care energia luminii emisă de dioda LASER conduce la un răspuns biologic.
La nivel celular, metabolismul crește, respectiv se îmbunătățește respirația celulară, se favorizează sinteza de colagen, se favorizează drenajul limfatic pentru a reduce edemul, avand efect antiinflamator prin scăderea sintezei de histamină și crește producția locală de endorfine.
Această creștere a metabolismului local normalizează funcționarea celulară și produce vindecare tisulară.