Inhalosedare

Acum, efectuam manopere cu inhalosedare in Kopfzeit 1, Kopfzeit 2 si Kopfzeit 3 !

La Kopfzeit, folosim cel mai performant sistem de inhalosedare.

In Romania sunt deocamdata putine clinici stomatologice care folosesc tehnica de inhalosedare dar In S.U.A. inhalosedarea este folosita in 90% din cazuri de catre pedodonti ! La Kopfzeit, folosim cel mai performant sistem de administrare a protoxidului de azot,de la firma TehnoGas Italia, sistem avizat de European Dental Association (EDA).
European Dental Association (EDA)
Procedura de inhalosedare se desfasoara astfel: pacientului care este deja asezat pe unit-ul stomatologic i se aplica o mascuta,precum in imaginea alaturata, (in cazul micilor pacienti aceasta poate avea un dispozitiv cu miros placut de fructe, ciocolata, etc)., apoi pacientul este rugat sa respire normal si sa se relaxeze. La scurt timp dupa inhalarea gazului ilariant (un amestec de protoxid de azot si oxigen) stresul va fi eliminat si anxietatea va disparea, instalandu-se o stare de calm, confort si relaxare. Urmeaza tratamentul stomatologic propriu-zis in timpul caruia se pot efectua interventii care nu vor necesita suplimentarea cantitatii de protoxid sau o unei anestezii locale suplimentare, inhalosedarea fiind uneori suficienta. Master Flux Plus Mobile Solution In cazul peroanelor care nu pot respira in mod normal pe nas, chiar si cele racite, inhalosedarea nu se poate folosi deoarece metoda presupune respiratie. Metoda de inhalosedare nu are contraindicatii majore cu unele exceptii in cazul femeilor insarcinate in primul trimestru de sarciana, cand procedeul nu s-a dovedit a fi sigur, in cazul emfizemului pulmonar si a unor afectiuni pulmonare exotice.

Efectele inhalosedarii dispar complet la cateva minute de la incetarea administrarii, pacientii fiind constienti pe intreaga durata a tratamentului stomatologic.

inhalosedarea este folosita in 90% din cazuri
Pacientii sunt constienti pe toata durata administrarii amestecului de oxigen cu niontix. Pacientii nu adorm ! Amestecul de oxigen cu protoxid de azot NU SE METABOLIZEAZA in organism, iar la oprirea aparatului de inhalosedare pacientul este perfect constient,iar după terminarea tratamentului, medicul întrerupe administrarea protoxidului de azot şi administrează pacientului pentru cateva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substanţei inhalate, pacientul fiind apt de orice activitate fizica,conducere de vehicule,etc. Teama de dentist poate constitui o cauza de amanare a tratamentelor stomatologice dar inhalosedarea este o metoda de sedare constienta de-a dreptul revolutionara, cu ajutorul careia putem obtine o stare de relaxare in vederea realizarii tratamentului stomatologic. Tratamentul stomatologic combinat cu tehnica de inhalosedare se recomanda in special copiilor dar si adultilor anxiosi sau cu fobii accentuate. Metoda de inhalosedare poate fi folosita cu usurinta deoarece protoxidul de azot nu se metabolizeaza in organism. Inhalosedarea poate fi folosita frecvent pentru tratamentul cariei dentare, indepartarea nervilor sau tratamentele de canal dar si pentru celelalte tratamente stomatologice incluzand interventiile chirurgicale prelungite.